Overslaan en naar de inhoud gaan

Breng -en haalmomenten

breng-haalmomenten
De leefgroepjes zijn steeds open van 7u tot 19u, voor opvang buiten deze uren zie ‘openingsuren’. We vragen om de kinderen ten laatste 10 minuten voor sluitingstijd af te halen. Zo hebben begeleidsters de kans om nog een woordje uitleg te geven over het verloop van de dag. Vanaf 19u worden alle aanwezige kinderen naar de leefgroep ‘De Pagadders’ gebracht.

Kinderen worden enkel meegegeven met de ouder(s) of bij schriftelijke toestemming aan derden.

Verzorging

We verwachten dat jullie kindje ’s morgens gewassen en gekleed naar de opvang komt. Het ochtendtoilet gebeurt thuis en niet in de kinderopvang.

We vragen van de ouders dat zij – bij het brengen en het afhalen – hun kindje ‘klaarmaken’ in de badzaal; jasje aan de kapstok hangen of jasje aandoen, persoonlijke spulletjes opbergen of meenemen, eventueel hun kindje nog verschonen,…

Kledij/schoeisel

kledij-schoeiselDe temperatuur in de leefgroepen is steeds aangepast aan de kinderen. Kleedt jouw kindje dus zeker niet te warm maar voorzie wel aangepaste kledij om buiten te spelen  (jas, sjaal, pet,…). Voorzie zeker voldoende reservekledij (body’s/slipjes, t-shirts,…) zodat we jullie kindje steeds droge of propere kledij kunnen aandoen.

Zindelijksheidstraining

Wanneer we starten met de zindelijkheidstraining vragen we om voldoende slipjes te voorzien samen met een extra paar schoenen (crocs, sandalen,…) die een ongelukje kunnen verdragen.

Wij voorzien zelf sponzen broekjes, deze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken door de kinderen. Hiermee willen we de zelfredzaamheid van de kinderen zoveel mogelijk stimuleren.

Voeding

voedingIn de kinderopvang wordt alle voeding dagdagelijks vers bereid door ons eigen keukenteam. Het is mogelijk rekening te houden met allergieën of intoleranties op vertoon van een medisch attest. 

Wij vragen aan de ouders om zelf de poedermelk te voorzien (poeder in verdeelpotjes en juiste hoeveelheid water in papfles). Ouders die borstvoeding geven, kunnen de melk in de frigo van de leefgroep bewaren of in de diepvries (keuken). We vragen om steeds alle potjes en flessen te voorzien van een naam.

Wij voorzien een ontbijt voor kinderen die aanwezig zijn vóór 7u30, dit kan je ten laatste de dag voordien aanvragen bij de kindbegeleiders.

Snoep en traktaties

snoep-traktaties

We vinden het onnodig dat kinderen voor bepaalde gelegenheden getrakteerd worden op cadeautjes, snoep, chips, chocolade en andere lekkernijen. We vragen hiervoor begrip en medewerking van alle ouders.

Verjaardagen worden uitgebreid gevierd met een kroontje, muziek, een dansje,…! 

Medicatie/koorts

medicatie-koortsWij dienen een koortswerend middel toe vanaf 38.5°C, tegelijkertijd informeren wij ook de ouders over de temperatuur en de toestand van hun kind.

Wij dienen enkel medicatie toe op vertoon van een medisch attest. Bij een aerosolbehandeling voorzien de ouders een toestel.

Zieke kinderen

zieke-kinderen

Licht zieke kinderen kunnen opvangen worden in de kinderopvang.
We laten kinderen niet toe als:

 

  • het kind 39°C of meer koorts heeft;
  • de ziekte een besmettingsgevaar inhoudt;
  • het kind intense medische verzorging nodig heeft:
  • het kind te ziek is om deel te nemen aan de normale activiteiten

Baby’s jonger dan 3 maanden met koorts vanaf 38° worden niet toegelaten in de kinderopvang.

Slaapmoment/knuffeltjes en dekens

Ter preventie van wiegendood leggen we baby’s steeds op hun rug te slapen en laten we geen knuffels toe in bed.